Pubar

Pubar i Göteborg – ett litet urval

Oavsett om du vill ta en svalkande öl i sommarhettan eller en whisky för att tina upp din kalla kropp en vinterdag så är en trevlig pub aldrig fel, och som tur är har Göteborg ett stort antal sådana. Här är tre tips om du är ny i staden eller helt enkelt har slut på idéer.

Ölälskaren bör inte dra sig för att besöka Ölrepubliken, en pub på Kronhusgatan där man är mycket stolt över sitt utbud, och det med rätta; med över 30 fatölssorter och hundratals olika flasköl är det svårt, för att inte säga omöjligt, att gå missnöjd härifrån. pub i göteborgDen som inte gillar öl går naturligtvis inte helt lottlös, då det finns några enstaka vinsorter och alkoholfria alternativ på menyn, men det är inte sitt vin och mineralvatten som puben är känd för. När det kommer till mat har Ölrepubliken en klassisk pubmeny bestående av bland annat fish’n’chips, pulled pork, entrecote, musslor och givetvis den obligatoriska hamburgaren, men vegetarianens valmöjligheter är emellertid något begränsade. Ett plus i kanten för att den omfattande ölmenyn finns att studera i sin helhet på deras charmiga hemsida.

The Rover på Andra Långgatan har ett minimalt flaskölsutbud, och fokuserar istället på fatöl, och byter enligt egen utsago fatölssorter uppemot 20 gånger i veckan. För att kunna hänga med i de snabba förändringarna i sortimentet uppmanas man att följa dem på Facebook, där deras sida uppdateras kontinuerligt. Även här är maten av det traditionella slaget, men bland utstickarna kan nämnas deras kåldolmar. Det verkar inte ha gjorts några större försök till att inreda lokalen, men vad gör väl det om man är i goda vänners sällskap.

Puben Haket ligger på Första Långgatan och har istället endast några få ölsorter på fat, men över 350 flaskölssorter och mer än 50 olika whiskysorter. Även Haket kör på gamla säkra kort när det gäller maten och serverar bland annat club sandwich och hamburgare, men även chiligryta och, dock endast på måndagar, husmanskost. Vill du göra något annat än att bara sitta, äta, dricka och prata kan du göra ett besök en fredag, då det är frågesport på övervåningen, och känner du dig särskilt våghalsig kan du gå ner till undervåningen för att visa var skåpet ska stå när det kommer till karaoke.